15 bicicletes

Entre 1989 i 1990 vaig anar a viure i treballar 6 mesos a Suïssa, a Basilea, mentre era estudiant de Biologia. Em va contractar en pràctiques la Ciba-Geigy Gmb. Endevinant una ciutat diferent, avançada, al cor d’Europa, em vaig endur la bicicleta. I ho vaig ben ensopegar. A la Basilea dels anys 80’, petita i costeruda, la bici em permetia anar a la feina, anar a fer compres al supermercat, participar en activitats d’oci com anar al cinema amb amics, etc. I fins i tot recordo que vaig jugar a Hoquei amb l’equip local, el Rollschuh Basel, i que anava als entrenaments en bicicleta, transportant la pesada bossa d’hoquei amb els patins a dins, l’stick, i creuava tota la ciutat de punta a punta. Aquell entorn va ser la farga que em va deixar l’empremta de fer servir la bicicleta a la ciutat.

Ara, anys després a Barcelona continuo essent-ne usuari. Darrerament he tingut una petita alegria en aquest sentit. La Secretaria d’Universitats i Recerca, dins la qual la Institució CERCA hi està rellogada físicament, ha tingut a bé de destinar un espai a la planta baixa a l’aparcament de bicicletes. Hi ha 15 bicicletes que hi podem aparcar en molt bones condicions. Crec que aquestes petites coses són les que canvien el país. Facilitar el dia a dia a qui estalvia energia i evita emissions de CO2, a qui té 6 cops menys probabilitats de patir malalties que els treballadors que no es desplacen en bicicleta, etc. És una bona pensada i una decisió en la bona direcció.

Just recentment he anat a la jornada organitzada pel CIDOB i CADS sobre el nostre futur climàtic i el full de ruta després dels acords de París. Creieu-me: aneu en bicicleta. Els vostres/nostres fills us ho agrairan.

15 bicicletes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *