Benvinguts a la primera entrada del meu bloc

Després d’una temporada seguint a altres col·legues en això de les xarxes, i veient el potencial que tenen aquestes eines, finalment m’he decidit a obrir el meu bloc.

En aquest lloc trobareu, un cop per setmana, informació, dades i reflexions sobre totes aquelles coses que treballem en el dia a dia de la Institució CERCA i d’altres que es mouen a l’entorn de la R+D+i a Catalunya. Pot ser allò entre línies que val la pena tenir en compte.

He volgut aprofitar que la Institució CERCA es troba iniciant una de les accions que més importància tindran pel sistema de centres CERCA i per nosaltres mateixos, per iniciar aquest bloc, l’avaluació dels centres. Com que es tracta d’una novetat pel sistema, penso que mereix un lloc destacat i cal ampliar la discussió per millorar-ho entre tots.

L’avaluació és sempre un indicador indirecte de maduresa d’un sistema. Ja hi hem arribat, i ara cal aplicar els principis de qualitat, transparència i objectivitat. Avaluant podem arribar a  corregir errors i a potenciar allò que ja està anant bé. Avaluant, els investigadors i l’administració dels centres prenen consciència que la seva tasca és revisada pel seu impacte i interès. I finalment avaluant valorem l’ús que se’n fa del diner públic, el qual té una importància cabdal al nostre sistema.

Les avaluacions seran una orientació imprescindible perquè el Govern tingui la informació per fer la seva política de centres, amb consciència i no només prospectivament.

Per tant el proper any i mig serà molt intens en aquesta activitat a Catalunya i caldrà que tots els actors hi participin amb el millor d’ells mateixos. És un moment emocionant de país que segur que ens deixarà resultats d’interès.

Benvinguts, doncs, i espero que trobeu aquesta eina útil i interessant.

6 comentaris a “Benvinguts a la primera entrada del meu bloc

 1. Felicitats per la iniciativa! Estarem atents a la visió global de la recerca catalana que ens pots oferir des d’aquest bloc.

  Fa molts anys que em barallo amb la Memòria científica de l’IDIBAPS, i estic d’acord en què és imprescindible tenir bons indicadors per avaluar al feina feta als centres CERCA. M’imagino que el repte és comparar les dades tenint en compte les peculiaritats de cada institució.

  Ja saps on trobar-nos si podem ajudar en alguna cosa!

 2. Benvingut a la blocosfera, Lluís!
  És una excel·lent notícia que vulguis compartir la teva visió i el teu know-how mitjançant aquesta eina, que és sinònim de transparència i obertura, i permet la compartició de coneixement i la interacció.
  Seguirem amb interès les teves aportacions!
  Una abraçada,

 3. Bona iniciativa, Lluís (descoberta, com tantes altres, a través del bloc de l’Enric Canela). Et seguirem amb interès.

  Sort i que el CERCA progressi com es mereix el sistema i el país.

  • Gràcies Estanis, sempre és un plaer tenir notícies teves. A CERCA, bé, fent feina i ganes que anem amunt. Una abraçada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *