Bons projectes 2015

Dimecres 17 de desembre la Institució CERCA va lliurar els primers Premis PIONER de la seva història. Els premiats van ser tres joves doctors que ja han pensat com els seus resultats impactaran en coses innovadores que podran serà aprofitades per al sector industrial/comercial.  Segurament no és casual que el director de tesi d’un d’aquests joves investigadors sigui el Dr. Romain Quidant de l’ICFO, Premi Nacional de recerca al talent jove 2014.

És però important destacar que en aquesta primera edició, 3 han tret el Premi PIONER, però se n’han presentat 14. Això vol dir que moltes de les tesis que es fan ja apunten a la transferència d’aquest coneixement al seu entorn. L’any vinent, esperem que amb el suport de les empreses i institucions del sector privat que han contribuït a sponsoritzar aquests premis (FCRI, VIAP i RCD) puguem novament convocar una altra edició.  El balanç de la primera, per moltes raons, crec que és molt positiu. També a la carta als Reis demanaria que més centres CERCA, mitjançant el seus joves doctors, hi participessin i que els àmbits de les Ciències Socials i les Humanitats també ens enviessin les seves propostes. I sobretot, sobretot, que hi hagués alguna premiada l’any vinent.

I anant una mica més enllà, el que sí necessitem per a 2015 són projectes interessants als centres CERCA. Si això és així tindrem ERC Grants, projectes coordinats, etc. I voldrà dir que els nostres equips funcionen, que tenen idees que encaixen amb l’entorn, que els centres CERCA poden transformar les idees en resultats i tecnologies, i esperem també que fins i tot puguem anar una mica més enllà.

En definitiva, aquesta mena de felicitació de Nadal us vol desitjar molt bons projectes a tots per a 2015!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *