Els centres CERCA tenen 384 grups de recerca reconeguts

El 7 de maig de 2014 l’AGAUR va resoldre el reconeixement dels grups de recerca en el marc de la convocatòria SGR.

Aquest reconeixement ha arribat a aproximadament uns 1600 grups de recerca catalans, d’entre els qual una quarta part són de centres CERCA. Els centres CERCA amb més grups són instituts de recerca hospitalaris com IDIBAPS, VHIR, IMIM i IDIBELL que superen els 30 SGRs cada un d’ells. A l’altre extrem, hi tenim a CREI, CRM, CTFC, ICRA, I2CAT, ICAC, ICCC i ICRPC amb només 1 SGR reconegut cada un d’ells.

Val a dir, però, que els diferents centres CERCA han utilitzat també diferents estratègies per presentar-se a la convocatòria, i que molts dels centres que han obtingut un únic grup reconegut han unit tots els seus recursos humans de recerca sota un únic grup de gran dimensió, i així no deixar serrells fora. Això és especialment rellevant si tenim en compte que a la segona ronda de la convocatòria, el finançament serà distribuït, entre d’altres factors, per número de doctors a cada grup, per tant amb un major finançament als grups més grans. Òbviament, l’avaluació científica de l’activitat dels grups serà la que més determinarà el rang de finançament de cada grup.

Per tant en aquest primer mapa que ja s’ha dibuixat, ara hi volem sobreposar la capa del finançament que possiblement abans de l’estiu l’AGAUR pugui ja resoldre. En aquest sentit, esperem que si en el primer mapa un 30% ha sigut CERCA, en el segon intentem millorar aquest percentatge.

Restem a l’espera, doncs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *