Els enginyers als centres de recerca

A moltes disciplines on projectar i fer funcionar aparells és basic i imprescindible cal comptar amb la feina de personal tècnic qualificat, moltes vegades enginyers. Això és habitual a centres de recerca dels àmbits de les telecomunicacions, energia, física, nantecnologia, etc.

Sovint aquest perfil professional, tot i ser imprescindible, es diferencia de la tasca que fan els investigadors, i per aquesta raó cal que el seu treball es mesuri de manera diferent, segurament en base als projectes que desenvolupen o a la satisfacció dels clients o usuaris més que no pas en base a publicacions. Per aquesta raó també, molt probablement, els calen incentius diferents més orientats a la seva realitat.

Ja que es tracta d’un col·lectiu estratègic per al bon funcionament dels centres, des de CERCA estem analitzant aquesta casuística per poder fer propostes de millora, si escau, en aquest perfil professional. Per aquesta raó ens hem reunit amb el responsable del departament de projectes d’enginyeria del Sincrotró, Lluis Miralles, per tenir en compte la gestió dels enginyers que s’està fent en aquesta gran infraestructura de referencia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *