Inici del curs universitari 2012/2013. Perspectiva CERCA

Ahir va tenir lloc la cerimònia d’inauguració del curs universitari 2012/2013 a la UPF. Com ja ve essent tradicional en aquests actes, les màximes autoritats del sector donen indicacions i recomanacions per als propers temps. Pel que fa a CERCA, el conseller d’Economia i Coneixement (i president de la Institució CERCA) hi ha fet tres referències explícites que val la pena que no passin desapercebudes.

La primera, sobre la possibilitat que les diferents universitats (i també els centres de recerca) comparteixin professorat per fer graus i màsters més competitius. El col·lectiu CERCA no només és una realitat en el món de la recerca sinó que té un gran potencial docent a les universitats que cal considerar.

La segona referència ha estat sobre l’aprofitament de les sinèrgies entre les universitats i centres de recerca en el camp de la recerca. I difondre les bones pràctiques que ja s’han donat en aquest cas.

I finalment, en el context d’Europa 2020, i concretament de la Regional and Innovation Smart Specialization Strategy, ha destacat que cal escoltar al teixit productiu i que d’aquí cal orientar a universitats i centres de recerca perquè el coneixement arribi als sectors econòmics i es creïn llocs de treball i riquesa.

Cal dir també que el Sr. Víctor Grífols ha fet un bon repàs històric de la Catalunya contemporània i de les dificultats que en diferents moments de la història hi ha hagut per tirar endavant, i que cal fer bona feina per aconseguir-ho, sense ser excessivament pessimistes. Hi ha molt a guanyar!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *