La curiosa presentació de l’Informe CYD2012

Fa uns mesos vaig rebre l’amable invitació del Dr. Martí Parellada de la UB, coordinador de l’informe CYD 2012 dedicat a la contribució de les universitats i el coneixement al desenvolupament. Vaig enquadrar el meu text a l’entorn CERCA i finalment vaig enviar l’article titulat “Políticas presupuestarias públicas y centros CERCA en Cataluña: retos y amenazas” que trobareu aquí.

Ahir vaig assistir a la presentació de l’informe a Madrid, presidit per Ana P. Botín. A la taula rodona, es va parlar de reformes de la governança universitària, on sembla que tothom està d’acord a portar-les a terme, de l’empleabilitat dels graduats universitaris (14% aturats entre els graduats i 6% entre els doctors), de potenciar les competències no acadèmiques per als graduats, és a dir, llengües estrangeres, habilitats socials, emprenedoria. També de com afecta la crisi a la dinàmica científica i a la transferència de coneixement.

A la segona part de la presentació, la mesa d’experts va ser substituïda bàsicament per representants polítics, de la CRUE i de la Fundació CYD. I aleshores l’alcaldessa de Madrid, Sra. Botella, va expressar una sèrie de consideracions sobre el que ella pensava de la Universitat espanyola, en la línia que en els darrers anys, abans de la crisi, se’ls hi havia incrementat la dotació pública fins a situar-les a la mitjana de finançament de les europees, mentre que els seus resultats seguien essent mediocres, segons els rànquings internacionals, mostrant així un agre descontent davant la nombrosa audiència de rectors i rectores d’universitats espanyoles i també catalanes, i davant la presidenta de la CRUE.

Anecdòticament, la Sra. Botella mentre era a la taula no podia obrir la seva “botella” d’aigua. Aleshores va decidir demanar aigua al seu veí de taula, Don Javier Monzón, que gentilment n’hi va cedir. I més tard, quan li va “apretar” més la set, va insistir amb la seva “botella” i va aconseguir obrir-la i beure-se-la. Tot plegat un despropòsit de “botelles” dins el context universitari espanyol.

Un comentari a “La curiosa presentació de l’Informe CYD2012

  1. Retroenllaç: Enric I. Canela » Blog Archive » L’Informe CYD 2012 posa de manifest que caldria tancar facultats i concentrar-se en escoles de Turisme

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *