L’Estat del benestar?

Entre octubre i desembre de 2012 algunes institucions de l’administració central de l’Estat espanyol van denegar subvencions a centres CERCA perquè un informe vinculant del Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas establia que “no es posible informar favorablemente la concesión de las ayudas…” en base a l’aplicació de l’article 20 de la Llei orgànica 2/2012 de 27 d’abril d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera.

Aquest fet, que considero discriminatori, no té precedents a Catalunya, ni a l’Estat espanyol, ni segurament a cap estat de dret. El fet que un estat denegui subvencions a un dels “seus” territoris pel fet que aquest ha incomplert l’objectiu d’estabilitat pressupostària per a 2011 és absolutament lamentable. I més quan aquest territori està aportant actualment i històricament fons i tributs desproporcionadament elevats cap al mateix Ministerio de Hacienda que provoca finalment l’esmentada denegació.

Aquests tipus de resolucions administratives mereixen ser neutralitzades a nivell polític així com també recursades a nivell administratiu. Cal que els responsables d’aquestes decisions per part de la “Administración Central del Estado” se n’adonin que no estan contribuint al creixement econòmic espanyol treballant d’aquesta manera. Per tant animo a les institucions afectades a lluitar cas per cas cada un d’aquests expedients fins a exhaurir les possibilitats legals per fer-ho.

La qüestió ja no és estrictament econòmica sinó que és un tema de coherència de la gestió pública i fins i tot de dignitat i igualtat de la ciutadania.

Un comentari a “L’Estat del benestar?

  1. Ja veiem com si hi ha diners per la malversació (p.e. Bankia) a pagar entre tots, sous estratosfèrics per a consellers (Rato-Telefònica), etc però on s’ha de fer recolçament ni un xavo…. “p’os vamos bien…”
    Molt pensar en retallar.., menys al diputats-congresistes, i continuen les “prebendes” que tenen, cobren com a fora de Madrid quan resideixen a la capital…. sense parlar de les Ipad’s espallades, tarjetes taxi…..etc així que “p’os vamos bien… xodidos”
    Salute
    JMª

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *