Missatge de Nadal

Avui volia referir-me institucionalment a les dates on ens trobem des del punt de vista CERCA. En primer lloc un molt breu balanç. Ha estat un any dur a nivell econòmic on la majoria de centres noten les seqüeles de la crisi econòmica. Però alhora ens emportem dins el sac retallades de pagues doble decretades pel govern central, intents de no devolució de l’IVA en alguns casos, informes negatius del Ministerio de Hacienda y AAPP que impedeixen cobrar ajuts competitius ja concedits, plans de contingència econòmica… També a la banda positiva un munt de bona literatura científica publicada pels CERCA, alguns Severo Ochoa més, algunes Grants ERC addicionals, més avaluació rigurosa i exigent per millorar la qualitat, unes plantilles d’investigadors més madures i consolidades, una transferència de coneixement incipient però sòlida, molt esforç, i en resum una posició de lideratge de la recerca al Sud d’Europa per part de CERCA.

I que n’esperem del 2013?

Jo n’espero que la contribució dels instituts CERCA sigui decisiva per Catalunya i Europa. Que contribueixin a reactivar l’economia del país, que creïn llocs de treball directes i indirectes, que il·lusionin la nostra societat, que motivin als nostres joves, que preparin les bases per guanyar un Premi Nobel, que aportin solucions a problemes reals, que algun investigador es faci ric fent recerca… Per tant molta feina per aquest proper any. No es pot ser conformista sinó albirar fites significatives o d’altra banda restarem estancats en simples i benintencionats intents de fer coses. Avui llegia els resultats dels ERC Synergy i dels 11 projectes concedits, 4 són britànics, 4 alemanys i 3 holandesos. Doncs jo aspiro i espero que dins el 2013 els CERCA ens situem dins aquesta Champions!

I voldria que aquests desitjos es fessin realitat amb harmonia, pausadament, amb intel·ligència, i cohesionant encara més el gran equip de professionals que tenim als centres CERCA.

Bones festes i bon any!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *