Virus d’Ebola, CERCA, hormones i neurotransmissors

Aquest matí hi ha hagut patronat del CRESIB. El Dr. Pedro Alonso s’ha acomiadat com a director i en el seu lloc serà el Dr. Antoni Plasència qui ocuparà el seu lloc. Pedro Alonso se’n va a treballar a l’OMS com a responsable del programa de Malària.  Marxa amb un balanç positiu com a director durant 8 anys. Entre moltes coses, cal destacar que el CRESIB és un dels dos centres de recerca a nivell estatal que coordina un projecte de recerca de l’NIH, sobre malària, per un import de 100.664.000 USD. També, alguns reptes encara, com per exemple assolir que els investigadors del CRESIB obtinguin projectes ERC.

Sense marxar d’aquesta àrea de salut internacional voldria comentar els darrers esdeveniments sobre el virus d’Ebola a  Madrid. En aquest sentit, dir que el centre per tractar a pacients d’Ebola a l’Estat és, sense cap mena de dubte, l’Hospital Clínic de Barcelona. A més, el mateix CRESIB i l’IDIBAPS són centres CERCA que aporten molt coneixement per poder millorar els tractaments de malalties importades i minimitzar els riscos en un entorn de nivell de bioseguretat elevat. Altres possibilitats a l’entorn de Madrid haurien estat algun altre hospital més acreditat per a bioseguretat, que no pas el Carlos III. També el laboratori BSL-4 de Valdeolmos, tot i estar dedicat a la Sanitat Animal, té els nivells màxims de seguretat per a tractar patògens d’alt risc.

Però finalment les hormones s’han imposat als neurotransmissors novament entre els que prenen decisions a Espanya, en calent segurament, i això posa a l’Estat Espanyol a les portes d’una epidèmia o pandèmia. Al final paguen sempre els ciutadans. En aquest cas una persona que forma part del personal sanitari que va atendre el cas de virus d’Ebola que va volar fins a Madrid. Esperem que es pugui recuperar i la situació es recondueixi. I també que les maneres de fer millorin!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *